×

Пратите Palo.rs на Facebook

Naučnici podsećaju na prednost konzumiranja namirnica bogatih vlaknima i jogurta i njihov uticaj na zdravlje je već utvrđen kada su u pitanju kardiovaskularne bolesti i karcinomi digestivnog sistema, piše portal Science Daily. Nova otkrića temelje se na analizi podataka iz studija koje su obuhvatile 1,4 miliona odraslih osoba iz Sjedinjenih Država i iz europskih i azijskih zemalja. Ona upućuju na to da ovakva vrsta prehrane može da utiče na sprečavanje razvoja raka pluća. Učesnici studije bili su podeljeni u pet grupa,zavisno od količine vlakana i jogurta koje su konzumirali. Kod onih koji su konzumirali najviše pomenute namirnice uočen je 33 odsto manji rizik od razvoja karcinoma pluća u poređenju sa grupom koja nije konzumirala jogurt ni namirnice bogate vlaknima. “Naša studija pruža snažne dokaze koje idu u prilog američkim Smernicama o prehrani za razdoblje 2015. – 2020., kojima se preporučuje prehrana bogata visokim nivoom...

   ·   pre 6 dana 5 sati  ·   

www.b92.net

PODELITE SA DRUGIMA


Sve vesti

Komentari (0)

 Ulogujte se da ostavite komentar

 
 

Srodne Teme

Kategorija: Žena

Žena

TV Program | Gledajte sada

Ne postoji program za danas

Naslovne strane