Hot topics 

 
×

Пратите Palo.rs на Facebook

Na sajtu “Kvora”, na kojem stručnjaci odgovaraju na postavljena pitanja, našlo se i pitanje o štetnosti šećera, na koje su odgovarali lekari i profesori sa Kek medicinske škole sa Univerziteta u Južnoj Kaliforniji. Nisu svi šećeri loši. Naša tela pretvaraju većinu naše hrane u šećer. Dobar pećer, ili glukoza, nalazi se u ugljenim hidratima poput hleba i paste. Drugi tip šećera je fruktoza. Kada je konzumiramo iz voća i povrća, ona nije štetna, ali, ako se konzumira iz hrane poput sokova, bilo koje prerađene hrane, začina i preliva za salatu, brze hrane – fruktoza može biti štetna po zdravlje. “Fruktoza ne stimuliše hormone kao insulin, koja je važna za osećanje sitosti”, rekla je doktorka Ketlin Pejdž, profesorka u medicinskoj školi Kek. Šećer izaziva zavisnost.Poreban je samo jedna zalogaj šećera za stimulisanje mozga da oslobodi dopamin, prirodnu supstancu u našem mozgu koja je zaslužna za naše žudnje i motivacije. Ista supstanca...

   ·   pre 2 Godine -22 Mesec  ·   

www.b92.net

PODELITE SA DRUGIMA


Sve vesti

Komentari (0)

 Ulogujte se da ostavite komentar

Srodne Teme

Kategorija: Fitnes

    Žena

    TV Program | Gledajte sada

    Ne postoji program za danas

    Naslovne strane