Hot topics 

 
×

Пратите Palo.rs на Facebook

Porcija piletine s kožom ima samo 50 kalorija više od one bez kožice. Ako ste umereni, ova hrana prija srcu i hormonima zbog nezasićenih masti Nema osobe koja hrskavu pileću kožicu ne jede sa uživanjem, uprkos upozorenjima lekara da nije zdrava, jer stvara holesterol i dovodi do srčanih oboljenja. Ali sada možete da je konzumirate bez griže savesti, jer je nedavno istraživanje na Harvardu opovrglo takve tvrdnje. Stručnjaci sa prestižnog američkog univerziteta su otkrili da kožica može da bude korisna za zdravlje. Ali - ne preterujte. Naučnici ne preporučuju da je jedemo svakog dana i u velikim količinama. Pileća kožica sadrži više omega 6 kiselina u odnosu na omega 3 kiseline, što može da pogoduje razvoju upalnih procesa u organizmu, zbog čega treba biti umeren. Ali istraživači su otkrili da pileća kožica, kao i avokado, sadrži nezasićene masti koje su korisne za srce, pomažu u snižavanju visokog krvnog pritiska, lošeg holesterola...

   ·   pre 18 dana 0 sat  ·   

www.novimagazin.rs

PODELITE SA DRUGIMA


Sve vesti

Komentari (0)

 Ulogujte se da ostavite komentar

 
 

Srodne Teme

Kategorija: Fitnes

Žena

TV Program | Gledajte sada

Ne postoji program za danas

Naslovne strane