Hot topics 

 
×

Пратите Palo.rs на Facebook

Kako se ispostavilo, šećer i nije tako “sladak”. Pored toga što može da izazove gojaznost i dijabetes, konzumiranje hrane zasićene šećerom povezano je s brojnim poremećajima u funkcionisanju mozga, uključujući i slabljenje memorije i kognitivne aktivnosti. Na sajtu “Kvora”, na kojem stručnjaci odgovaraju na postavljena pitanja, našlo se i pitanje o štetnosti šećera, na koje su odgovarali lekari i profesori sa Kek medicinske škole sa Univerziteta u Južnoj Kaliforniji. Nisu svi šećeri loši. Naša tela pretvaraju većinu naše hrane u šećer. Dobar šećer, ili glukoza, nalazi se u ugljenim hidratima poput hleba i paste. Drugi tip šećera je fruktoza. Kada je konzumiramo iz voća i povrća, ona nije štetna, ali, ako se konzumira iz hrane poput sokova, bilo koje prerađene hrane, začina i preliva za salatu, brze hrane – fruktoza može biti štetna po zdravlje. “Fruktoza ne stimuliše hormone kao insulin, koji su važni za osećanje sitosti”, rekla je...

   ·   pre 2 Godine -22 Mesec  ·   

www.novimagazin.rs

PODELITE SA DRUGIMA


Sve vesti

Komentari (0)

 Ulogujte se da ostavite komentar

Srodne Teme

Kategorija: Fitnes

    Žena

    TV Program | Gledajte sada

    Ne postoji program za danas

    Naslovne strane