×

Пратите Palo.rs на Facebook

 • Raspberry Pi je u protekle četiri i po godine doživeo veliki razvoj i vremenom dobijao sve više komponenti na svojoj matičnoj ploči.

 • Treba naglasiti da se Raspberry Pi danas može pronaći posvuda, a zahvaljujući astronautu Timu Peakeu, jedan (Astro Pi) je završio i u svemiru, odnosno na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

 • U februaru 2015.godine, direktor Eben Apton je saopštio da je prodato više od 5 miliona jedinica širom sveta, a danas je ta brojka dvostruko veća.

 • Osim toga, ovaj kompjuter nastavlja da inspiriše mlade širom sveta da se bave kompjuterima i kodiranjem.

PODELITE SA DRUGIMA


Sve vesti

Eben Upton, osnivač Raspberry Pi fondacije, u svom se blog postu pohvalio da je mali britanski Raspberry Pi računar od lansiranja 2012. godine do danas probilo magičnu brojku od 10 miliona isporučenih primeraka. Ta se brojka odnosi na ukupan broj isporučenih primeraka...

   ·   pre 2 Godine -20 Mesec  ·   

www.itvesti.info

Raspberry Pi je u protekle četiri i po godine doživeo veliki razvoj i vremenom dobijao sve više komponenti na svojoj matičnoj ploči. Osim toga, ovaj kompjuter nastavlja da inspiriše mlade širom sveta da se bave kompjuterima i kodiranjem. U februaru 2015. godine...

   ·   pre 2 Godine -20 Mesec  ·   

www.b92.net

Komentari (0)

 Ulogujte se da ostavite komentar

Srodne Teme

Kategorija: Tehnologija

  Tehnologija

  TV Program | Gledajte sada

  Ne postoji program za danas

  Naslovne strane