×

Пратите Palo.rs на Facebook

  • Како се наводи у студији, умрло је 13,3 одсто испитаних пацијената, од чега четири одсто само три месеца од појаве првих симптома болести.

  • Вирус западног Нила није изазвао никакве симптоме код 80 одсто оболелих, док је код осталих дошло до високе температуре, повраћања, дијареје, а у ретким случајевима и до оштећења мозга.

  • Virus zapadnog Nila nije izazvao nikakve simptome kod 80 odsto obolelih, dok je kod ostalih došlo do visoke temperature, povraćanja, dijareje, a u retkim slučajevima i do oštećenja mozga.

  • Од последица инфекције вирусом, у прва три месеца по откривању болести умрло је 286 испитаних особа, а њих 268 преминуло је после 10 година од компликација повезаних са вирусом.

PODELITE SA DRUGIMA


Sve vesti

Virus zapadnog Nila može biti znatno smrtonosniji nego što se do sada pokazalo, a zaraženi pacijenti mogu umirati od komplikacija izazvanih infekcijom čak i nekoliko godina posle pojave prvih simptoma, navodi se u studiji američkih naučnika koju danas objavljuje...

   ·   pre 2 Godine -22 Mesec  ·   

www.novimagazin.rs

Студија је настала на основу испитивања узорка од 4.144 пацијента из Тексаса заражених вирусом у периоду од 2002. до 2012. године и представљена је на годишњој конференцији Америчког друштва за тропске болести и хигијену у Атланти. Од последица инфекције вирусом, у...

   ·   pre 2 Godine -22 Mesec  ·   

www.rtv.rs

Komentari (0)

 Ulogujte se da ostavite komentar

Srodne Teme

Kategorija: Severna Amerika

TV Program | Gledajte sada

Ne postoji program za danas

Naslovne strane